Еелектро услуги и електричество

Полезен сайт за електричеството.

Какво причинява електричеството

Наред с множеството ползи от електричеството, то се оказва не само приятел на човек в ежедневието, но и негов опасен враг.

И преди да пристъпите към каквито и да било промени, поправки и отстраняване на аварии с електрическата мрежа в дома, запознайте се какви травми може да доведе електричеството.

Тока се определя от мощността му, а в зависимост от различните размери тя води до различни наранявания и травми.

Електрически ток до 10mА може да предизвиква конвулсии на мускули, както и покачване на кръвно налягане. В такива моменти, човек е способен сам да се отдели от източника на ток. В случаите, когато електричеството достига от 10 до 100mА тялото на човек не може само да реагира и да се откъсне от мрежата. В този случаи, той губи съзнание, работата на сърцето му бива затруднена, а дишането спира. Още по рискови за живота на хората са електричество с размери от 100mА до 5А. Това води до неравномерно свиване на сърдечния мускул, спиране на кръвообращение и дишане, както и нарушения в тях. За поражения от ел.ток над 5А са може да кажем само, че са необратими. В зависимост от пътя на протичане на електричество през тялото на човек, поражението са най-опасни, когато преминават през глава и ръце, през ръце и крака, от ръка до ръка.

Електротравматизъм, може да се изрази в нарушаване на нормалния ритъм на биологичните процеси и жизнените функции. Пораженията от електричество са сериозни и водят до най-опасното фатален край.

Главния фактор за определяне на пораженията са човешкото съпротивление и време на протичане. 

Вход